PENNE

MET KIPPENGEHAKT EN TOMAAT

__________

4 40'
INGREDI√čNTEN
  • 500 g penne
  • 400 g kippengehakt
  • 330 ml tomatensaus
  • 1 teentje look (gesnipperd)
  • 1 sjalot (gesnipperd)
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 150 ml witte wijn
  • 2 eetlepels olijfolie BORETTI
  • een snuifje zout, zwarte peper uit de molen
  • 15 kerstomaten (Hoogstraten),
  • 50 g oude kaas in krullen
  • een handvol verse basilicum
BEREIDING
Fruit sjalot en oregano aan in 2 eetlepels olijfolie.
Voeg gehakt toe bij de gesnipperde sjalot en bak al roerend.
Voeg de tomatensaus en de witte wijn toe en laat reduceren tot 2/3 van de oorspronkelijke hoeveelheid. Kruid met peper en zout.

Kook de penne in licht gezouten water al dente.
Voeg 2 eetlepels van het kookvocht bij het gehakt.
Giet de pasta af en voeg bij het gehakt.
Haal de penne door de tomatensaus. Laat 1 minuut inwerken.
Werk af met de krullen oude kaas, de kerstomaten en de basilicum.