FUSILLI

MET ERWTEN, MUNT EN GEITENKAAS

__________

4 25'
INGREDI√čNTEN
  • 500 g fusilli
  • 1/2 rode ui
  • 1 eetlepel zout
  • 400 g erwten
  • 1 groene courgette (in brunoise gesneden)
  • 250 g witschimmel geitenkaas
  • 4 eetlepels zeezout (voor de ui)
  • een snuifje zeezout, zwarte peper uit de molen
  • een handvol munt (gesnipperd)
  • 2 eetlepels frambozenazijn
  • 2 eetlepels olijfolie BORETTI

BEREIDING
Snijd de rode ui in ringen, verspreid op een bord en bestrooi met de 4 eetlepels zeezout.
Zet 10 minuten aan de kant.
Kook de erwten op en spoel direct onder koud water. Meng met de gesneden courgette in een aparte kom.
Voeg frambozenazijn en 2 eetlepels olijfolie toe.
Kruid met peper en zout.
Spoel het zout van de uiringen onder stromend water en meng met de erwt courgette mengeling.

Kook de fusilli al dente in licht gezouten water.
Giet af en spoel onder koud stromend water.
Meng met de erwten courgette mengeling.
Brokkel de geitenkaas over de fusilli.
Werk af met de munt, zwarte peper en een snuifje zeezout.